Over ons

BT Bloementapijten is de exclusieve distributeur van Wildflower Turf Ltd. 
Wij werken enkel B2B.

Project van BT Bloementapijten ✓ Wildflower Turf - Bloemenmatten

Over bt bloementapijten

BT Bloementapijten is sinds 2014 de exclusieve distributeur van Wildflower Turf Ltd.
Tuinarchitect Frank Adriaenssens vervolledigde zijn kennis van wilde bloemenweides met een opleiding bij het gerenommeerde Britse bedrijf om u het beste advies te kunnen geven voor de aanleg van uw instant bloemenweide met bloeigarantie! In een snel veranderende wereld waar aandacht voor de natuur en haar biodiversiteit aan belang wint, geloven wij bij BT dat onze bloementapijten een unieke plaats verdienen. Dit ecologisch en uniek instant product maakt ons bewust van het belang van onze natuurlijke leefomgeving en maakt het terug mogelijk om te genieten van de natuur in al haar schoonheid.

James Hewetson-Brown, bedrijfsleider van Wildflower Turf, voegt hieraan toe : “We verwelkomen Frank als één van onze geaccrediteerde plaatsers en als onze verdeler voor Benelux, waar de problematiek in verband met biodiversiteit zich steeds meer naar de voorgrond dringt. We kijken er naar uit om onze producten in de Benelux te kunnen leveren.”

Project van BT Bloementapijten ✓ Wildflower Turf - Bloemenmatten

HET BELANG VAN BIODIVERSITEIT IN ONZE LEEFOMGEVING

De bewustwording van het belang aan biodiversiteit in onze natuurlijke leefomgeving groeit met de dag. Zowel in publieke parken als in privétuinen wint de terug-naar-de-natuur-trend aan belang. Wilde bloemenweides kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren, mede dankzij hun prachtige en ongecompliceerde uitstraling. Daarenboven is het een ideale oplossing voor grote oppervlaktes door de minimale onderhoudskosten.

Een prachtige Engelse bloemenweide

Dankzij het unieke concept van de bloementapijten is het vanaf nu mogelijk om een instant bloemenweide aan te leggen. Door de uitgebreide ervaring en kennis en dankzij het kwaliteitsvolle product ligt de aanleg van een prachtige Engelse bloemenweide plots in het bereik van elke creatieve tuin- en landschapsarchitect.

DE TOEPASSINGEN VAN DE WILDE BLOEMENTAPIJTEN

De toepassingen van de wilde bloementapijten zijn zeer uiteenlopend.

Deze bloemenweide creëert een natuurlijke biotoop voor vogels, vlinders en bijen. Op deze manier kunnen ze ook een belangrijke bijdrage leveren in landschappelijke en grootstedelijke projecten met het oog op een duurzame en leefbare omgeving.

Door hun kleurrijke en natuurlijke uitstraling vormen deze bloementapijten een prachtig alternatief voor de monotome grasvlakken in vele tuinen en parken.

Naast deze meer traditionele toepassingen kunnen de bloementapijten ook gebruikt worden in innovatieve en uitdagende projecten zoals dakinstallaties in stedelijke omgevingen, waar ze een oogverblindend contrast vormen met de omliggende architectuur.

INTERESSE IN EEN VELDBLOEMENTAPIJT?

Wij leveren enkel B2B vanaf 100 m².
Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of interesse!